Corect… politic?

Expresia asta pleaca de la o traducere din engleza, desi nu imi inchipui cum ai putea alatura cu succes in limba romana asa ceva. Si cred ca romanii au aratat destul de recent ca nu cred asta.

Nu o sa fiu ala care se raliaza la vreun „Je suis …..”, cum nu m-am raliat cand a aparut. Da, in continuare cred ca ce au facut frantujii de la CH a fost o magarie, dar nu consider ca asta justifica consecintele. Sau lipsa de consecinte, vezi si cazul cu una, Simona…

Si nu, nu o sa imi fie frica sa folosesc „negru”, asa cum am mai folosit.

Refuz sa imi abdic sanatatea mintala (nu, nu mentala…) in fata oricarei avalanse de dezaprobari, pentru ca eu (si altii) sunt mandru ca sunt roman, iar partea cu xenofobia, avand in vedere cine e presedinte pentru doua mandate in Romania , cred ca nu se sustine. Etnic, religios, va alegeti.

Asta pentru ca sunt prea multi maestrii si prea putini mesteri, din pacate, in tarisoara asta.

Si daca vreun hipster (da, acest termen este folosit in sens peiorativ!) vine cu orice corectitudine politica, o sa imi fac timp sa-i raspund, atat timp cat are o argumentatie in spate. Cat de cat. Si o sa raspund suficient cat sa demonstrez ca am facut mai mult decat altii pentru corectitudinea lui politica. Restul vor fi tratati cu indiferenta (vezi sectiunea „Despre mine”)

Refuz sa cred ca ai mei sunt rasisti si xenofobi. De acord, orice padure are si uscaturile ei. Desi tare imi e ca imi bat gura degeba…

P.S. Rumanii neaosi o sa imi ierte derapajul de a pune asemenea piesa ca exemplificare, dar, ca si literatura romana, si muzica e putin prea searbada ca sa pot exemplifica cu ceva romanesc.

5 gânduri despre „Corect… politic?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s